Symptomen van droge ogen

Droge ogen kent veel verschillende en subtiele verschijningsvormen, met name in vroege stadia van de aandoening. Voor de gezondheid van de ogen van de hond is het het best als het probleem vroeg wordt gesignaleerd, zodat meer traanklierweefsel behouden kan blijven en er minder afwijkingen aan de ogen optreden. Hoe vroeger het probleem wordt vastgesteld en behandeld, des te beter de langetermijnvooruitzichten voor de ogen van de hond.

Dierenartsen gespecialiseerd in oogheelkunde raden aan om vrijwel alle pijnlijke ogen te controleren op droge ogen om ervoor te zorgen dat de aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium wordt ontdekt.

Als uw hond een van de volgende symptomen vertoont, maak dan een afspraak met uw dierenarts. Als uw hond eerder oogproblemen heeft gehad, vergeet dan niet dit aan uw dierenarts te melden.

Let op de volgende symptomen

  • Pijnlijke ogen – uw hond knippert vaak, wrijft in de ogen of houdt de ogen gesloten
  • Rode en ontstoken ogen
  • Afscheiding uit de ogen
  • Ogen die er droog uitzien
  • Herhaaldelijke ontstekingen van de oogleden, ooginfecties of hoornvlieszweer
  • Donker pigment op het oogoppervlak
  • Opvallende bloedvaten op het oogoppervlak

Aangezien honden met droge ogen eerder last kunnen krijgen van ooginfecties en ontstekingen van de oogleden, adviseren dierenartsen gespecialiseerd in oogheelkunde om honden die vaker dan eenmaal in een periode van 12 maanden een ooginfectie hebben gehad te laten onderzoeken op droge ogen. Anders blijft droge ogen mogelijk onopgemerkt en wordt de hond alleen behandeld voor de infectie en niet voor het aanhoudende onderliggende probleem.

Hond Droge Ogen

Al deze honden hebben droge ogen

Hond Droge OgenHond Droge OgenHond Droge OgenHond Droge OgenHond Droge Ogen