Waarom droge ogen behandelen?

Het is belangrijk om droge ogen te behandelen, ook als het oog er redelijk normaal uitziet – zonder behandeling gaat de afbraak van de traanklieren door. Droge ogen moet levenslang worden behandeld om het onderliggende ziekteproces te beheersen. Natuurlijke tranen zijn van vitaal belang voor de gezondheid van de ogen en vervullen belangrijke functies die bij droge ogen verloren gaan. Natuurlijke tranen kunnen buiten het lichaam niet exact worden gereproduceerd.

Droge ogen is een pijnlijke aandoening die uiteindelijk tot blijvende blindheid kan leiden. Als de aandoening niet adequaat wordt behandeld, gaat dit ten koste van de kwaliteit van leven van uw hond.

Voor de behandeling van droge ogen bij honden wordt een oogzalf gebruikt die cyclosporine (uitgesproken als si-klo-spor-ine en soms ook geschreven als 'ciclosporine') bevat. Oogpreparaten die cyclosporine bevatten, pakken lokaal het ziekteproces van de aandoening aan, verhogen de natuurlijke traanproductie en zorgen voor een prettiger gevoel in de ogen.

Early KCS image

Droge ogen vóór behandeling

Early KCS image

Bij voortdurende behandeling met cyclosporine